Από την τελευταία μου επίσκεψη σε τέτοια διοργάνωση το 2019 μέχρι και φέτος έχουν συμβεί πολλά κοσμοιστορικά γεγονότα. Το πρώτο γεγονός είχαμε δυο χρονιές καραντίνας λόγω covid οπότε ακυρώθηκαν οργανώσεις τέτοιου είδους και το δεύτερο κοσμοιστορικό γεγονός είναι πως στην φοβερή αυτή παρέα προστέθηκαν λόγω μιας γέννας του Mr Gundogs Di Capo άλλα δύο άτομα, ο Μουζής Αποστόλης και Παλούμπης Γιώργος (με αλφαβητική σειρά). Οπότε μάζί με εμένα, τον Ιάκωβο Καπότση και τον Γιώργο Κράνη θα είμαστε 5 άτομα φέτος.

DSC 0008

 Φέτος λοιπόν το πρωτάθλημα θα πραγματοποιηθεί βόρεια ,στην Σκωτία στο Invermark,Angus στο Dalhoysie Estate. Θα παρευρεθούμε  Οι απαραίτητες ετοιμασίες και προγραμματισμοί γίνονται καιρό πριν. Το μέρος είναι σε μία σχετικά ήσυχη περιοχή με λίγα καταλύμματα , τα οποία είναι όλα κλεισμένα από τους συμμετέχοντες. Οπότε ήταν μία πρόκληση να βρούμε σχετικά κοντά ,φθηνό κατάλυμα και με ΔΥΟ ΤΟΥΑΛΕΤΕΣ χαχαχαχαχαχαχαχα!!!! Τελικά παρόλες τις φιλότιμες $$$$$$ προσπάθειες του Ιάκωβου δεν τα καταφέραμε και αρκεστήκαμε στην μία τουαλέτα.

DSC 0031DSC 0040DSC 0148DSC 0226DSC 0195

 Ο καιρός έφτασε, συνάντηση στο αεροδρόμιο, τσεκ εγγράφων, επιβίβαση, ανταπόκριση, και σε λίγες ώρες τσουυυυυυυυυπ στο νησί. Προσγείωση στο Μάντσεστερ, αρκετά μακριά ,αλλά επειδή είμαστε μάγκες και μας αρέσουν οι πολλές ώρες οδήγησης το επιλέξαμε χαχαχαχαχαχαχαχα! Ήρθε η ώρα ενοικίασης αυτοκινήτου να χωρά τους πέντε μας και τα μπαγκάζια μας. Όπως πάντα άλλο αυτοκινητο έχεις ενοικιάσει και άλλο σου έχουν διαθέσιμο, έπειτα από κάποιες διαπραγματεύσεις με τον κύριο της εταιρείας ενοικίασης, κάποια επιπλέον χρήματα και κάποια Κρανέικα κοπλιμέντα που του είπαμε στα ελληνικά.....καταφέραμε να βρούμε όχημα να μας χωρά.

DSC 0060DSC 0068DSC 0077DSC 0107DSC 0172
 
Εγώ σαν μόνη μου έγνοια είχα το αν θα το ευχαριστηθούν οι δύο νέοι που είχαν προστεθεί στην ομάδα. Οι άλλοι δύο ήταν η μόνη μου έγνοια στο προηγούμενο ταξίδι, τώρα που το είχαν δει δεν με απασχολούσε. Σε τέτοιες εκδηλώσεις δεν είναι πάντα σίγουρο ότι θα έχεις καλή οπτική επαφή,μερικές φορές δεν έχεις καν οπτική επαφή με τα σκυλιά που διαγωνίζονται. ήταν κάτι το οποίο το είχα ξεκαθαρίσει εξαρχής στις συζητήσεις μας. Όσο ταξιδεύαμε βόρεια λοιπόν αρκετές φάσσες περνούσαν από πάνω μας και άρχισα να νιώθω καλύτερα ότι τουλάχιστον θα χορτάσει το μάτι τους θηράματα. Το οποίο και συνέβει, είδαμε πολλές φάσσες, πολλούς φασιανούς, κάποια ελάφια και αρκετές χήνες. Αλήθεια Παλούμπη θυμάσαι τι καλλιέργεια ήταν το χωράφι με τις χήνες;;;;;; Ή μήπως δεν φαινόταν;;;;;χαχαχαχαχααχαχα

DSC 0234DSC 0240DSC 0284DSC 0307DSC 0340

 Φτάνουμε έπειτα από αρκετές ώρες οδήγησης και πολύ άνετης και ξεκούραστης συνύπαρξης στο αυτοκίνητο....στο υπέροχο μας κατάλλυμα που είχε φροντίσει να βρει ο Κράνης. Φτιάχνουμε τα πράγματα μας και ψάχνουμε να βρούμε φαγητό, κλασσικά λόγω ότι είχε αρχίσει να βραδιάζει ήταν όλα κλειστά (αυτά τα λιγοστά που υπήρχαν). Ευτυχώς το άγιο google maps μας βρηκε ενα ΦΟΒΕΡΟ φασφουντάδικο σε κοντινή απόσταση. Αφού μετά την γευστική δοκιμή σε αυτό το αξέχαστο μέρος είμαστε ζωντανοί  ,τότε ναι υπάρχει θεός. 

DSC 0350DSC 0414DSC 0436DSC 0462

Ξημερώνει η επόμενη μέρα,η μεγάλη μέρα. Ετοιμασίες ,πρωινά,κολατσιά στις τσάντες, μπαίνουμε στο αμάξι και βουρ για το σημείο διεξαγωγής των αγώνων. Πολύ πρωί, σκοτάδι, τυπικό σκωτσέζικο τοπίο με πέτρινα τοιχάκια, αγροικίες, στενούς δρόμους και σε κάθε στροφή φασιανούς να ξεκινούν την βοσκή τους. Από μακρια βλέπουμε πολλά φ΄ωτα συγκεντρωμένα οπότε οι ελπίδες ότι είμαστε στο σωστό δρόμο αυξάνονται....και ναι φτάσαμε! Σκυλιά κατεβαίνουν από τα  Hilux, L200 ,Range Rover, Defender, γνωστές σκυλοφυσιογνωμίες και η τέντα σήμα κατατεθέν του Kennel club . Είμαστε στο σωστό μέρος, ο ενθουσιασμός μεγάλος και η ανυπομονεσία ακόμα μεγαλύτερη.Παίρνουμε τα πράγματα μας, πηγαίνουμε προς τον κόσμο ,χαιρετάμε κάποιους παλιούς γνωστούς, χαζεύουμε τα σκυλιά που ξεφυτρώνουν από πανοτύ και περιμένουμε να έρθουν τα ειδικά οχήματα (κάτι παλιοκαρότσες) για να μας πάρουν να μας πάνε στο χώρο του αγώνα. Στο μεταξύ φάσσες παιρνάνε συνέχεια πάνω μας. 

DSC 0524DSC 0638DSC 0686DSC 0730DSC 0811

 Επιβιβαζόμαστε στις καρότσες και ξεκινάμε. Ένα χαζό χαμόγελο στα χείλη όλων εκτός από εμένα που είμαι από την φύση μου γκρινιάρης. Το τοπίο μαγικό, χαμηλή βλάστηση, ρυάκια παντού, δέντρα κατά μήκος των ρεμάτων, προβατα να βόσκουν μακριά στους λόφους ,πάγος στον δρόμο, γκράους να ακούγονται στις πλαγίες των λόφων, φασιανοί να κακαρίζουν, φάσσες να περνάνε και.....σπρίνγκερ παντού. Και τι σπρίνγκερ;;;; Τα καλύτερα. Ο αγώνας ξεκινά...η δράση έχει αρχίσει ...ήδη τα πρώτα θηράματα ξεσηκώθηκαν και η ατμοσφαιρά έχει γίνει 'εκρηκτική'. Στα θηράματα που είχαμε ήδη δει προστέθηκαν μπεκάτσες ,πέρδικες και κουνέλια. Απίστευτη έρευνα, μεγάλη ένταση, μακρινές επαναφορές, κοντινές επαναφορές, απόλυτη υπακοή και συνεργασία, μεγάλη ταχύτητα, μοναδική ακρίβεια....όλα είναι ΤΕΛΕΙΑ. Σε αυτό συμβάλει η πολύ καλή θέα που έχουμε, οπότε και η έγνοια μου φεύγει. Και όχι μόνο, αλλά γίνεται και καλύτερο. Ο διοργανωτής έρχεται και μας πιάνει την συζήτηση ,μιλάμε λίγο και προς έκλπηξη όλων μας, μας επιτρέπει να  πηγαίνουμε μπροστά μαζί με τους διαγωνιζόμενους να βλέπουμε ενας ενας κάθε φορά. Όνειρο!!!!!

DSC 0818IMG 8665IMG 8677

  Αυτό λοιπόν συνεχίστηκε για τρεις μέρες. Υπήρχε και κρύο,υπήρχε και βροχή,υπήρχε και λιακάδα,υπήρχε και σκοτάδι που νομίσαμε ότι χαθήκαμε μεταξύ μας στα χωράφια, υπήρχε ένα αυτοκίνητο που ξεκλέιδωνε με έναν μαγικό τρόπο του Κράνη χωρίς κλειδία,υπήρχε ένας συναγερμός καπνού, υπήρχαν μπισκότα μιράντα, υπήρχε φόρεμα γκέτας ,υπήρχε ένα τεστ αυτοκινήτου πόσες φορές μπορεί να κάνει αναστροφή μέσα σε ένα χωριό, υπήρχε μπέργκερ σε παραδοσιακό ΜΠΡΙΖΟΛΑΔΙΚΟ, υπήρχε ένα λάστιχο αυτοκινήτου που ξεφούσκωνε και φούσκωνε μόνο του, υπήρχαν πάαααααρα πολλά!!!!! Υπήρχε καλή παρέα!!!

DSC 0024
DSC 0253DSC 0837DSC 0968

 Ο αγώνας τελείωσε.....χορτάσαμε φυση,σκυλιά,θηράματα,γέλια,διοργάνωση,σκυλιά,σκυλιά,σκυλιά και μία πάαααααρα πολύ μακρινή επαναφορά από γυναίκα χειρίστρια παρακαλώ και μεγάλης ηλικίας. Είχαμε φροντίσει να φέρουμε ένα δώρο στην διοργάνωση ,για να το δώσει εκ μέρους μας στον πρώτο νικητή ως ένδειξη ευχαριστίας για την φιλοξενία τους. Το οποίο και το έδωσε ο αρχηγός μας φυσικά ο Κράνης Mr Gundogs.gr . Άλλη μια χρονιά το απολαύσαμε, κάναμε γνωριμίες και γεμίσαμε με εικόνες απίστευτες. Το επίπεδο των σκύλων αυτών που κάποια ήταν σαν μηχανάκια κυριολεκτικά, σε συνδυασμό με την απίστευτη ηρεμία τους όσο περίμεναν, σε συνδυασμό με το τοπίο, σε συνδυασμό με τα θηράματα, σε συνδυασμό ότι είναι μια διαδικασία όχι προσομείωσης κυνηγίου αλλά κυνήγι....σε κάνουν να μην θες να φύγεις και να μείνεις για πάντα εκεί. 

DSC 0184
DSC 0973
 Με αυτά λοιπόν σαν εμπειρίες και εφόδια γυρίσαμε πίσω και αναμένουμε την επόμενη φορά με ακόμα μεγαλύτερο ενθουσιαμσό και ανυπομονεσία.

Τσαμπούκος Γεώργιος